Απόφαση Πρυτανικού Συμβουλίου σχετικά με τη διενέργεια εκλογών ανάδειξης εσωτερικών μελών Συμβουλίου Διοίκησης.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Α.Π.Θ., στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012, αποφάσισε:

1. να εγκρίνει τους εκλογικούς καταλόγους, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 1 και παρ. β του άρθρου 9 της Υπουργικής Απόφασης Φ.122.1/311/125673 α/Β2 (ΦΕΚ 2503/4-11-2011 τ.Β΄),

2. να παραδώσει δεκαπέντε (15) στρόγγυλες σφραγίδες, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζονται στην παρ. 4 του άρθρου 2 της ως άνω Υπουργικής Απόφασης,

3. να δημιουργήσει ειδικό τμήμα στην Κεντρική Ιστοσελίδα του Ιδρύματος, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 1 της ως άνω Υπουργικής Απόφασης,

4. να αναρτήσει στην ανωτέρα θέση τον μέχρι τώρα πίνακα υποψηφιοτήτων, ο οποίος θα οριστικοποιηθεί μετά την απάντηση του Υ.Π.Δ.Β.Μ.& Θ. στο ερώτημα περί ορισμού νέας καταληκτικής προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων συνδεόμενης με τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Εντέλλονται, εντός 2 ημερών:

-η Γενική Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών να παραδώσει τους επικυρωμένους από το Πρυτανικό Συμβούλιο, εκλογικούς καταλόγους καθώς και τις 15 στρόγγυλες σφραγίδες στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής ανάδειξης εσωτερικών μελών του Συμβουλίου του Α.Π.Θ.

-το Κέντρο Λειτουργίας Δικτύου του Α.Π.Θ. για τη δημιουργία ειδικού χώρου στον Κεντρικό Ιστοχώρο του Α.Π.Θ. (www.auth.gr)

Υπενθυμίζεται ότι η Σύγκλητος του Α.Π.Θ., με τις αριθμ. 2837/6-7-2011 και 2838/24-8-2011 αποφάσεις της, έχει εκφράσει την κατηγορηματική και πλήρη αντίθεσή της στο νόμο 4009/2011, διότι:

-Υπονομεύει το δημόσιο χαρακτήρα των πανεπιστημίων.
-Εγείρει σοβαρά ζητήματα αντισυνταγματικότητας.
-Υποβαθμίζει τα πτυχία των Τμημάτων και τα αποσυνδέει από τα επαγγελματικά δικαιώματα.
-Δε διασφαλίζει τη δημόσια χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων, της Έρευνας και της Φοιτητικής Μέριμνας.
-Αποσυνδέει την έρευνα από την αποστολή του πανεπιστημίου.
-Προκαλεί μεγάλα προβλήματα στην ακαδημαϊκή λειτουργία των Α.Ε.Ι.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο, σε εκτέλεση της απόφασης αριθμ. 2838/24-8-2011 της Συγκλήτου, σύμφωνα με την οποία άμεσος και βασικός στόχος είναι η, με κάθε νόμιμο τρόπο, κατάργηση των αντισυνταγματικών διατάξεων του νόμου, προσέφυγε στο Σ.τ.Ε, τόσο από μόνο του όσο και από κοινού με όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας. Η προσφυγή αυτή επικυρώθηκε στη συνεδρίαση αριθμ. 2841/23-11-2011 της Συγκλήτου. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται στις 3-2-2012.

Τούτων δοθέντων και με δεδομένη την υποχρέωση της διοίκησης του Α.Π.Θ. να εφαρμόσει το νόμο, η διασφάλιση του δημόσιου, ακαδημαϊκού, δημοκρατικού και αυτοδιοικούμενου χαρακτήρα του πανεπιστημίου μας εναπόκειται στη βούληση της πανεπιστημιακής κοινότητας και των εκλεγμένων οργάνων της. Η διαφύλαξη αυτών των αρχών είναι το μεγάλο διακύβευμα των επικείμενων εκλογών για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου του Α.Π.Θ.

 

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Α.Π.Θ.,

Γιάννης Μυλόπουλος, Πρύτανης Α.Π.Θ.
Γιάννης Παντής, Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης
Δέσπω Λιάλιου, Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού
Σοφία Κουίδου-Ανδρέου, Αντιπρύτανις Έρευνας

Μετάβαση στο περιεχόμενο