Αυξημένα μέτρα φύλαξης ενόψει των εκλογών στο Α.Π.Θ.

Αγαπητά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας,

Η επόμενη ημέρα του Πανεπιστημίου μας θα δείξει εάν η εμμονή της Οργανωτικής Επιτροπής για την διεξαγωγή των εκλογών, για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του συμβουλίου του Ιδρύματος, εντός της παρούσας συγκυρίας ήταν ορθή ή λανθασμένη.

Όσον αφορά τις δικές μας ενέργειες, σας ενημερώνουμε ότι το Πρυτανικό Συμβούλιο ύστερα από αίτημα της Κοσμητείας της Σχολής ΝΟΠΕ για τη διασφάλιση των λειτουργιών της Σχολής, ενόψει της διεξαγωγής των εκλογών, αποφάσισε στη συνεδρίαση αριθμ.1617/13-02-2012 να θέσει όλες τις υπηρεσίες φύλαξης του ΑΠΘ σε κατάσταση συναγερμού επιπέδου ΙΙ, το οποίο είναι το ανώτατο επίπεδο συναγερμού που δεν διακόπτει τις λειτουργίες του Πανεπιστημίου.

Παρατίθεται το έγγραφο του Πρυτανικού Συμβούλιου προς τον Κοσμήτορα της ΝΟΠΕ.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο,

Ιωάννης Α. Μυλόπουλος, Πρύτανης ΑΠΘ
Ιωάννης Δ. Παντής, Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης
Δέσπω Αθ. Λιάλιου, Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού
Σοφία Α. Κουίδου-Ανδρέου, Αντιπρύτανις Έρευνας

………………………………………………………………………………….

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πληροφορίες: Μ. Μπουχουρούδη
Τηλ.   : 2310 99 6881  Fax : 2310 99 4350
e-mail : mmpoucho@ad.auth.gr
Κτίριο :  Διοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή»

Θεσσαλονίκη,      14 -2-2012

 ΣΧΕΤΙΚΑ: To αριθμ. 144/6-2-2012 (αριθμ. εισ. πρωτ. 19593/6-2-2012)    έγγραφό σας

 ΠΡΟΣ

Τον Κοσμήτορα της Σχολής Νομικών, Οικονομικών
και Πολιτικών Επιστημών
κ. Ν. Παρασκευόπουλο,
καθηγητή του Τμήματος Νομικής
του Πανεπιστημίου

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 -ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

-κ. Αναστάσιο Μάνθο,
Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου του Α.Π.Θ.

  Απαντώντας στο παραπάνω σχετικό έγγραφο, αναφορικά με την ασφάλεια του κτιρίου της Σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

 Σύμφωνα με το νέο σχέδιο φύλαξης του πανεπιστημίου το οποίο έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από 1/9/2011, για το κτίριο της Σχολής ΝΟΠΕ προβλέπονται τέσσερεις (4) σταθεροί φύλακες εκ των οποίων οι δύο (2) καλύπτουν την πρωινή βάρδια και οι δύο (2) την απογευματινή.

Επιπλέον, στον τομέα που ανήκει το παραπάνω κτίριο πραγματοποιείται περίπολος δύο (2) ατόμων, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, που επισκέπτεται τους χώρους του κτιρίου με συχνότητα μισής ώρας.

Για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, τόσο η  γειτνίαση του κτιρίου της Σχολής  ΝΟΠΕ με το κεντρικό κτίριο της Διοίκησης, στο οποίο εδρεύει ικανός αριθμός φυλάκων και παρέχει  τη δυνατότητα της άμεσης επέμβασης, όσο και οι ειδικές ενέργειες που προβλέπονται στο σχέδιο φύλαξης για αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, εξασφαλίζουν πλήρως την ακαδημαϊκή λειτουργία της Σχολής σας.

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου, ενόψει των εκλογών της 15ης Φεβρουαρίου 2012, για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου του Α.Π.Θ. και με στόχο την ομαλή διενέργεια της διαδικασίας, στη συνεδρίασή του αριθμ. 1617/13-2-2012, αποφάσισε την εφαρμογή του επιπέδου ασφαλείας «ετοιμότητα ΙΙ», το οποίο σύμφωνα με το Σχέδιο Φύλαξης του Πανεπιστημίου ‘’επιβάλλεται όταν βρίσκονται σε εξέλιξη έντονα καιρικά φαινόμενα, υπάρχουν ταραχές σε άλλες πόλεις και ιδιαίτερα σε πανεπιστημιακά ιδρύματα. Στο επίπεδο αυτό ενισχύεται η φύλαξη με όλο το εποπτικό προσωπικό και παρατείνονται οι βάρδιες ορισμένων σημείων φύλαξης κατά 2ωρο (διοίκηση, περίπολος). Επίσης, τίθεται σε ετοιμότητα όλος ο εξοπλισμός αντιμετώπισης, ενώ το υπόλοιπο προσωπικό που είναι εκτός βάρδιας και σε repos ενημερώνεται ότι είναι εν αναμονή τηλεφωνήματος για να σπεύσει στο Πανεπιστήμιο.

Η ως άνω απόφαση κοινοποιήθηκε στην ανάδοχο εταιρεία, προκειμένου να προβεί στις αναγκαίες ρυθμίσεις.

     Με εκτίμηση

    Ο Πρύτανης α.α.


Ιωάννης Δ. Παντής

Αντιπρύτανης

Καθηγητής Τμήματος Βιολογίας

Μετάβαση στο περιεχόμενο