Πραγματοποίηση 11ης Διημερίδας των Τμημάτων/Γραφείων Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων των Ελληνικών Α.Ε.Ι.

Ανακοινώνεται ότι στις 19 και 20 Ιουνίου 2008 πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο μας η 11η Διημερίδα Τμημάτων/Γραφείων Διεθνών, Δημοσίων Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων των Ελληνικών Α.Ε.Ι.

Η Διημερίδα διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Συντονισμού Ακαδημαϊκών Μονάδων του Α.Π.Θ. και φιλοξενήθηκε στην αίθουσα Συγκλήτου του Πανεπιστημίου. Σ’ αυτήν συμμετείχαν εκπρόσωποι από δεκαεννέα (19) Ελληνικά Πανεπιστήμια καθώς και εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στην Διημερίδα πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις από εκπροσώπους του ΙΚΥ, των συμμετεχόντων Πανεπιστημίων καθώς και μελών ΔΕΠ του Α.Π.Θ. Αναπτύχθηκε σοβαρός προβληματισμός για θέματα συνεργασιών στο πλαίσιο Διεθνών Σχέσεων, Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, κινητικότητας φοιτητών και δράσεων των Δημοσίων Σχέσεων των Πανεπιστημίων. Επίσης αντηλλάγησαν απόψεις και εμπειρίες και κατατέθηκαν προτάσεις για καλύτερη επαφή και συνεργασία μεταξύ των αντίστοιχων Τμημάτων των Πανεπιστημίων, με σκοπό πάντα την ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση της λειτουργίας των Ιδρυμάτων.

Η Διημερίδα η οποία τελούσε υπό την αιγίδα της Πρυτανείας κρίθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη από τους συμμετέχοντες.

Η Προϊσταμένη
της Διεύθυνσης Συντονισμού
Ακαδημαϊκών Μονάδων

Κωνσταντίνα Χατζηλάμπρου-Πιερράκου

Μετάβαση στο περιεχόμενο