Χορήγηση Υποτροφιών από το Ίδρυμα “ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ” στους πληγέντες φοιτητές ΑΕΙ/ΑΤΕΙ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΕ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΕΙ/ΑΤΕΙ Το Ίδρυμα ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, θέλοντας να εκφράσει την αμέριστη συμπαράστασή του στις πληγείσες περιοχές για τις ανθρώπινες, υλικές και περιβαλλοντικές ζημιές, προκηρύσσει τη χορήγηση υποτροφιών σε πληγέντες φοιτητές ΑΕΙ/ΤΕΙ, που έχουν αντικείμενο σπουδών τη γεωπονία, την τεχνολογία γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, την επιστήμη και τεχνολογία των τροφίμων, την επιστήμη της διατροφής και της υγείας.

Η διάρκεια χορήγησης των υποτροφιών είναι 12 μήνες.

Το ποσό έκαστης υποτροφίας ανέρχεται σε 600 ευρώ μηνιαίως. Οι φοιτητές που θα υποβάλλουν σχετική αίτηση στο Ίδρυμα θα πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις, προκειμένου η αίτησή τους να περάσει στη φάση της αξιολόγησης: 1. ο υποψήφιος ή ο αρχηγός της οικογένειάς τους θα πρέπει να είναι κάτοικος μίας από τις πληγείσες περιοχές, 2. θα πρέπει να έχουν υποστεί κάποιου είδους καταστροφή, όπως απώλεια συγγενούς α’ βαθμού, σοβαρές υλικές καταστροφές, όπως καταστροφή σπιτιού, καλλιεργειών, απώλεια ζώων, κ.λπ.,3. οι υποψήφιοι θα πρέπει να φοιτούν ή να έχουν μόλις εισαχθεί σε σχολή σχετική με τα προαναφερθέντα πεδία (γεωπονία, τεχνολογία γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων, επιστήμη διατροφής και υγείας),4. οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι ηλικίας έως 27 ετών, 5. στην περίπτωση που ο υποψήφιος φοιτά ήδη σε κάποια σχετική σχολή, θα πρέπει να έχει εξεταστεί επιτυχώς στο 65% των μαθημάτων των προηγούμενων ετών.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά 1. Βεβαίωση του Δήμου ή της Κοινότητας που να περιλαμβάνει τα ακόλουθα: i. ο υποψήφιος ή ο αρχηγός της οικογένειας του υποψηφίου είναι πυρόπληκτος, ii. τη μόνιμη διεύθυνση κατοικίας του αρχηγού της οικογένειας του υποψηφίου. (Σημείωση: έγκυρο θεωρείται και οποιοδήποτε άλλο έγγραφο αποδεικνύει επίσημα τη διεύθυνση κατοικίας του αρχηγού της οικογένειας του υποψηφίου, όπως λογαριασμός ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λπ.), iii. τις ζημιές που έχει υποστεί ο ίδιος ή η οικογένεια του υποψηφίου από τις πυρκαγιές. Στην περίπτωση που αδυνατεί να προσκομίσει αυτή την πληροφορία, λόγω μη ολοκλήρωσης της καταγραφής των ζημιών στην περιοχή κατοικίας του, μπορεί να συμπληρώσει υπεύθυνη δήλωση στην οποία να αναγράφει αναλυτικά τις καταστροφές που έχει υποστεί, με τη δέσμευση να προσκομίσει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου έγγραφο, το οποίο να επιβεβαιώνει όλα τα στοιχεία που έχει δηλώσει στη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση. 2. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2006 (χρήση 2005) του υποψηφίου και των γονέων του, πλήρους φορολογικής δηλώσεως του ίδιου έτους, καθώς και επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του εντύπου E9 του οικονομικού έτους 2005 και τα συμπληρωματικά Ε9 των επόμενων ετών.3. Βεβαίωση της Σχολής του Πανεπιστημίου ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ σχετικά με το έτος σπουδών το οποίο παρακολουθεί ο υποψήφιος ή, για τους υποψηφίους που μόλις έχουν εισαχθεί, βεβαίωση εγγραφής στο πανεπιστήμιο. 4. Πρόγραμμα σπουδών (prospectus) της συγκεκριμένης
πανεπιστημιακής σχολής στην οποία φοιτά ο υποψήφιος ή έχει μόλις εισαχθεί.5. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας του υποψηφίου.6. Υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου, στην οποία να αναφέρονται τυχόν άλλες υποτροφίες έχει λάβει .7. Για τους φοιτητές προηγούμενου έτους/ετών, βεβαίωση από τη Σχολή στην οποία φοιτούν, που θα πιστοποιείται η επιτυχής εξέταση του υποψηφίου στο 65% των μαθημάτων των προηγούμενων ετών, ή αναλυτική βαθμολογία όλων των μαθημάτων όλων των προηγούμενων ετών.

6. Κατάθεση αιτήσεων

Η κατάθεση των αιτήσεων γίνεται είτε από τον ίδιο τον υποψήφιο είτε μέσω αντιπροσώπων, ή ακόμα και ταχυδρομικά. Κατά την κατάθεση των δικαιολογητικών παρέχεται στον υποψήφιο αριθμός πρωτοκόλλου. Σε περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ο αριθμός πρωτοκόλλου δίδεται στους υποψηφίους τηλεφωνικώς, με την παραλαβή των δικαιολογητικών από τη γραμματεία.

Δεκτές προς αξιολόγηση θα θεωρηθούν ΜΟΝΟΝ οι αιτήσεις που θα πληρούν τις προϋποθέσεις της παρούσας προκήρυξης.

Ως καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των απαιτούμενων δικαιολογητικών ορίζεται η 15η Οκτωβρίου 2007.

7. Πληροφορίες

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν περαιτέρω πληροφόρηση από τα γραφεία του Ιδρύματος στην παρακάτω διεύθυνση:

Ίδρυμα “ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ”
Ζηρίδη 10 151 23 ΜΑΡΟΥΣΙ
τηλ.: 211 349 4483 (κα Τζένη Μπόλλα) fax : 211 349 4128
e-mail : info@iad.gr.
Δευτέρα έως Παρασκευή από 10:00 έως 15:00.

8. Διαδικασία επιλογής

Όλες οι σχετικές αιτήσεις αξιολογούνται από ειδική επιτροπή επιστημόνων που συνιστά το Ίδρυμα. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει κατά την κρίση του την παροχή υποτροφίας, λαμβάνοντας πρωτίστως υπόψη τις οποιοδήποτε είδους καταστροφές έχει υποστεί ο υποψήφιος και, κατά συνέπεια, την ανάγκη για οικονομική στήριξη.

9. Εμπιστευτικότητα

Οι παρεχόμενες μέσω της αίτησης πληροφορίες του υποψηφίου προς το Ίδρυμα θεωρούνται και τηρούνται ως απόρρητες και δεν μπορούν να δίδονται όλες ή μέρος αυτών σε οποιονδήποτε τρίτο για οποιονδήποτε λόγο.

10. Ανακήρυξη υποτρόφων

Οι αποφάσεις του Δ.Σ. του Ιδρύματος γνωστοποιούνται γραπτώς με επιστολή, που αποστέλλεται ταχυδρομικά σε όλους ανεξαιρέτως τους υποψηφίους. Καμία πληροφορία δεν δίδεται εκ των προτέρων τηλεφωνικώς.

Μετά την οριστική ανακήρυξη των υποτρόφων υπογράφεται, μεταξύ του Ιδρύματος και του επιλεγέντος υποτρόφου, σύμβαση υποτροφίας, η οποία καθορίζει τα εκατέρωθεν δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την προκήρυξη.

11. Υποχρεώσεις του υποτρόφου Με το πέρας του α’ εξαμήνου, ο υπότροφος αναλαμβάνει την υποχρέωση:

  • να υποβάλλει στο Ίδρυμα πιστοποιητικό από το Πανεπιστήμιο στο οποίο φοιτά, όπου να διαφαίνεται σαφώς ότι, κατά το χρονικό διάστημα στο οποίο του χορηγείται η υποτροφία, έχει εξεταστεί και έχει περάσει επιτυχώς τα 2/3 των μαθημάτων του εξαμήνου. Σε περίπτωση μη επιτυχούς εξέτασης του απαιτούμενου αριθμού μαθημάτων, το Ίδρυμα φέρει το δικαίωμα διακοπής της υποτροφίας.

13. Διακοπή υποτροφίας

Το Ίδρυμα μπορεί να διακόψει τη χορήγηση της υποτροφίας στις παρακάτω περιπτώσεις:

· Αν διαπιστωθεί ανακριβής δήλωση στοιχείων που ανεγράφησαν στην αίτηση υποτροφίας, βάσει της οποίας ανακηρύχθηκε υπότροφος.· Στην περίπτωση που, όπως έχει αναφερθεί ανωτέρω, ο υπότροφος δεν περάσει επιτυχώς τα 2/3 των μαθημάτων που παρακολούθησε το α’ εξάμηνο, κατά το οποίο του χορηγήθηκε η υποτροφία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο