Συμμαχία Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου EPICUR: Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων (β’ κύκλος) για παρακολούθηση μαθημάτων χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2024-25

Αγαπητές φοιτήτριες, Αγαπητοί φοιτητές,

Σας ανακοινώνουμε την έναρξη των αιτήσεων για την παρακολούθηση μαθημάτων που θα πραγματοποιηθούν κατά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2024-25 στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Συμμαχίας EPICUR στο οποίο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης συμμετέχει μαζί με άλλα 8 καταξιωμένα πανεπιστήμια της Ευρώπης : University of Strasbourg (Γαλλία), University of Amsterdam (Ολλανδία), University of Freiburg (Γερμανία), University of Haute-Alsace (Γαλλία), Karlsruhe Institute of Technology (Γερμανία), University of Southern Denmark (Δανία), University of Natural Resources and Life Sciences (Αυστρία) και Adam-Mickiewicz University (Πολωνία).

Η παρακολούθηση μαθημάτων που δίνονται από τα Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια όπως είναι το EPICUR βοηθούν στην καλύτερη προετοιμασία για την απόκτηση δεξιοτήτων σε θέματα που αφορούν στην Ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά εργασίας και οικονομίας καθώς επίσης και στην απόκτηση διεθνών εκπαιδευτικών εμπειριών. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών εφοδίων μέσω της συμπλήρωσης της τυπικής παρεχόμενης εκπαίδευσης με την συμπληρωματική. Τέλος, ενισχύει τις δυνατότητες συνεργασίας με άτομα που προέρχονται από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αξιοποιώντας ιδέες και προτάσεις σε κοινά κοινωνικά προβλήματα και επιδιώξεις των νέων και της Ευρώπης.

Τα μαθήματα που παρέχονται στο EPICUR σχετίζονται με διαφορετικά επιστημονικά πεδία, όπως, Θετικές επιστήμες, Γλωσσική Κατάρτιση για Κινητικότητα, Τεχνολογία, Βιώσιμο Μετασχηματισμό, Ευρωπαϊκές Αξίες, Παγκόσμια Υγεία, Τεχνητή Νοημοσύνη, Επιχειρηματικότητα, Διαπολιτισμικότητα, Ισότητα, Ένταξη και Ενσωμάτωση κ.α. και διεξάγονται είτε εξ αποστάσεως είτε και διά ζώσης. Οι φοιτητές/τριες του ΑΠΘ και των τριών κύκλων σπουδών (προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών) έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μαθήματα που προσφέρονται από μέλη των υπολοίπων Πανεπιστημίων της Συμμαχίας και όχι αυτά που προσφέρονται από μέλη του ΑΠΘ.

Η παρούσα πρόσκληση αφορά στα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου 2024-25, τα οποία ξεκινούν μετά τον Οκτώβριο του 2024, ενώ οι αιτήσεις υποβάλλονται έως την 5η Σεπτεμβρίου 2024. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων γίνεται με τη χρήση του ιδρυματικού σας λογαριασμού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας  EPICUR Virtual Campus Learning Platform όπου αναρτώνται τα προσφερόμενα μαθήματα.

Τα μαθήματα που προσφέρονται στο πλαίσιο του EPICUR διαθέτουν συγκεκριμένο αριθμό πιστωτικών μονάδων (ECTS). Το αν το μάθημα που θα παρακολουθήσετε και θα ολοκληρώσετε επιτυχώς, αναγνωριστεί (με τον ίδιο ή διαφορετικό αριθμό ECTS) ή όχι και αναφερθεί στο Παράρτημα Διπλώματος, εξαρτάται από την απόφαση του Τμήματός σας.

Για τυχόν απορίες σχετικές με τη διαδικασία υποβολής αίτησης, μπορείτε να απευθυνθείτε στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: epicur-secretariat@auth.gr ενώ για ερωτήσεις σχετικές με τις προϋποθέσεις εισαγωγής σε κάθε μάθημα, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που αναφέρονται στη δημοσιευμένη Πρόσκληση.

Σας προσκαλούμε να αξιοποιήσετε την ευκαιρία συμμετέχοντας σε αυτό το πολύτιμο ευρωπαϊκό ταξίδι της γνώσης.

Με εκτίμηση,

Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του EPICUR
Καθηγητής Γεώργιος Τζέτζης

Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων,
Διά Βίου Μάθησης, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας

Μετάβαση στο περιεχόμενο