Συναυλία & διαγωνισμός LWI Conducting Masterclass & Competition – Τμήμα Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Συμφωνικής Ορχήστρας του Τμήματος Μουσικής Σπουδών του ΑΠΘ με τη φοιτητική ορχήστρα του Πανεπιστημίου του Tübingen (Γερμανία), διοργανώνεται σεμινάριο / διαγωνισμός LWI Conducting Masterclass & Competition.

Οι δύο καλλιτεχνικοί διευθυντές των ορχηστρών, Βλαδίμηρος Συμεωνίδης και Συμεών Ιωαννίδης αντίστοιχα, ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2023, με κοινές συναυλίες στην Ελλάδα και με σχεδιασμό περαιτέρω ανταλλαγών και κοινών συναυλιών στη Γερμανία, με σκοπό τη σύσφιξη της συνεργασίας και τη διεύρυνση της καλλιτεχνικής και πολιτισμικής αλληλεπίδραση των νέων φοιτητών/τριών.

Το LWI στηρίζει κυρίως τις/τους Έλληνες μαέστρους του Tμήματος Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ με υποτροφίες για τη συμμετοχή τους και τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό με έπαθλο, συναυλία των τριών (3) βραβευμένων με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης την επόμενη καλλιτεχνική περίοδο.

Κύριος στόχος είναι η ενημέρωση των νέων μαέστρων σχετικά με τις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων και την προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις,  αλλά και για την κάλυψη θέσεων αρχιμουσικών σε ορχήστρες και όπερες του εξωτερικού.

Η τελική συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαϊου 2024, ώρα 20:30 στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ και θα καλυφθεί από τη Deutsche Welle, προβάλλοντας την ακτινοβολία του ΑΠΘ και του Τμήματος Μουσικών Σπουδών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο