Τιμητική Διάκριση για τον Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ, Νικόλαο Θεοδοσίου

Η Παγκόσμια Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών (World Academy of Art and Science – WAAS) εξέλεξε τον Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νικόλαο Θεοδοσίου, ως μέλος της.

Η Παγκόσμια Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών ιδρύθηκε το 1960 από διακεκριμένους διανοούμενους, συμπεριλαμβανομένων των Albert Einstein, Robert Oppenheimer (πατέρα του Manhattan project), Bertrand Russell, Joseph Needham (συνιδρυτή της UNESCO), Lord Boyd Orr (πρώτος Γενικός Διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας – FAO), Brock Chisholm (πρώτος Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας – WHO) και πολλών άλλων.

Η Ακαδημία λειτουργεί ως φόρουμ για επιστήμονες, καλλιτέχνες και ερευνητές που είναι αφοσιωμένοι στην αντιμετώπιση των πιεστικών σύγχρονων προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα, ανεξάρτητα από πολιτικά όρια ή περιορισμούς. Πρόκειται για ένα φόρουμ όπου τα προβλήματα αυτά συζητούνται αντικειμενικά, επιστημονικά, σε παγκόσμια κλίμακα και χωρίς συμφέροντα ή περιφερειακές δεσμεύσεις, ώστε να καταλήξουν σε λύσεις που επιβεβαιώνουν την οικουμενικότητα των ανθρώπινων δικαιωμάτων και εξυπηρετούν το κοινό καλό όλης της ανθρωπότητας.

Τα μέλη της Παγκόσμιας Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών είναι καλλιτέχνες διεθνούς κύρους καθώς και διακεκριμένοι και βραβευμένοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο, στους οποίους περιλαμβάνονται και κάτοχοι βραβείων Nobel.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ν. Θεοδοσίου είναι ο πρώτος καθηγητής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που λαμβάνει αυτή τη διάκριση και μόλις ένας από τους τρείς Έλληνες επιστήμονες, μέλη της Παγκόσμιας Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο