«Αξιοποίηση Βιομηχανικών Παραπροϊόντων στη Δόμηση»

«Αξιοποίηση Βιομηχανικών Παραπροϊόντων στη Δόμηση» είναι ο τίτλος του Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ. Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015 και ώρα 9.00, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Εργαστήριο Δομικών Υλικών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Επιστημονική Εταιρεία Έρευνας και Ανάπτυξης Εφαρμογών Βιομηχανικών Παραπροϊόντων Ε.ΒΙ.ΠΑΡ., με έδρα το ΑΠΘ, το ΤΕΕ-Τμήμα Δυτ. Μακεδονίας και την Αναπτυξιακή Δυτ. Μακεδονίας ΑΝΚΟ Α.Ε.

Στόχος του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση της έρευνας και των εφαρμογών των βιομηχανικών παραπροϊόντων που παράγονται στον ελληνικό χώρο, στο δομικό τομέα. «Τα αποτελέσματα των ερευνών που θα παρουσιαστούν στο Συνέδριο μπορούν να αποτελέσουν μία εναλλακτική οικονομική και οικολογική πρόταση στη δόμηση και ιδιαίτερα σε έργα υποδομών» υποστηρίζουν οι διοργανωτές του Συνεδρίου.

Μια μέρα πριν την έναρξη του Συνεδρίου, την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 και ώρα 9.00, θα πραγματοποιηθεί το Σεμινάριο «1st European Seminar Utilization of Electric Arc Furnace steel slags (1ο Ευρωπαϊκό Σεμινάριο για την αξιοποίηση των παραπροϊόντων βιομηχανίας χάλυβα στη δόμηση)» όπου θα παρουσιαστούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις στην έρευνα για τη χρήση των παραπροϊόντων της χαλυβουργίας. Το Σεμινάριο απευθύνεται τόσο επαγγελματίες όσο και φοιτητές μηχανικούς. Οι εισηγήσεις θα γίνουν από διακεκριμένους επιστήμονες του Ευρωπαϊκού χώρου.

Το Σεμινάριο διοργανώνεται από το Εργαστήριο Δομικών Υλικών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ και θα πραγματοποιηθεί στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ

Οι παραπάνω δράσεις συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του προγράμματος «Συνεργασία 2011» και του Ερευνητικού Έργου «SLAG-PROD – Αξιοποίηση των Σκωριών της Βιομηχανίας χάλυβα: Παραγωγή προστιθέμενης αξίας προϊόντων που βασίζονται στις σκωρίες, για εφαρμογές στην κατασκευή και στη δέσμευση τοξικών συστατικών, προς όφελος του περιβάλλοντος».

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο: http://evipar.org/category.asp?cat=150&lang=gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο