Συνάντηση του Πρύτανη του ΑΠΘ με υπό διορισμό μέλη ΔΕΠ

Τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλο, επισκέφτηκαν σήμερα εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας Μελών ΔΕΠ σε αναμονή της τοποθέτησής τους «Α-Λέκτωρ». Οι Στέλιος Γκιάλης, Μπέτυ Κακλαμανίδου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Αδαμάντιος Πασχαλίδης, Αλέξανδρος Τάντος, Γιάννης Τσιβιντζέλης συζήτησαν με τον κ. Μυλόπουλο θέματα που απασχολούν τα εκλεγμένα, αλλά μη διορισμένα μέλη ΔΕΠ.

Είναι γνωστό ότι το ΑΠΘ έχει εκλέξει 143 μέλη ΔΕΠ, ο διορισμός των οποίων εκκρεμεί στο Υπουργείο για περισσότερα από δύο χρόνια, γεγονός που σωρεύει αυτονόητα προβλήματα στο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο του ιδρύματος. Το πρόβλημα γίνεται δραματικό, αν λάβει κανείς υπόψη ότι κάθε χρόνο περίπου 90 μέλη ΔΕΠ συνταξιοδοτούνται και δεν αντικαθίστανται. Είναι ενδεικτικό ότι οι προβλεπόμενες αυτοδίκαιες αποχωρήσεις λόγω συμπλήρωσης των χρόνων εργασίας είναι 92 για το 2013, 86 για το 2014, 88 για το 2015 και 96 για το 2016.

Οι εκπρόσωποι των υπό διορισμό μελών ΔΕΠ ζήτησαν ισότιμη μεταχείριση σε ό,τι αφορά τις πανεπιστημιακές παροχές (πρόσβαση στους κοινόχρηστους χώρους και υπηρεσίες, όπως λογαριασμοί email, χώροι στάθμευσης κ.α.), καθώς και κατοχύρωση του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου που διεξάγουν στα τμήματα και τους τομείς.

Ο Πρύτανης συμφώνησε με τα αιτήματά τους και σημείωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί περισσότερο τόσο για τη διευθέτηση του ζητήματος του διορισμού τους, όσο και για την ισότιμη αντιμετώπισή τους με τα υπόλοιπα μέλη ΔΕΠ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο