Τελετή αποφοίτησης Ευρωπαϊκού Μεταπτυχιακού Προγράμματος

Στην τελετή απονομής των διπλωμάτων στους αποφοίτους του 2012 του Ευρωπαϊκού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και τον Εκδημοκρατισμό, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23/9/2012, στη Βενετία, παρέστη ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος.

Το πρόγραμμα είναι διαπανεπιστημιακό και συνδιοργανώνεται από 41 Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που συμμετέχει δια της Έδρας UNESCO του ΑΠΘ στο πρόγραμμα σχεδόν από την έναρξή του, το 1997, είναι ένα από τα πρώτα 15 ιδρυτικά Α.Ε.Ι. και το συντονίζον Πανεπιστήμιο του προγράμματος για την Ελλάδα.

Φέτος αποφοίτησαν 89 φοιτητές και φοιτήτριες από όλη την Ευρώπη και από χώρες εκτός Ευρώπης (Κίνα, Ρωσία, Λίβανος, Η.Π.Α., Βραζιλία, Καμερούν, Σενεγάλη κ.ά.).

Κατά την τελετή ο κ. Μυλόπουλος και η Διευθύντρια του Προγράμματος στην Ελλάδα, ομότιμη καθηγήτρια, Δήμητρα Παπαδοπούλου, επέδωσαν τον Μεταπτυχιακό Τίτλο στις αλλοδαπές φοιτήτριες που παρακολούθησαν στο ΑΠΘ το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα μαθημάτων της Έδρας UNESCO και συνέγραψαν τη διατριβή τους υπό την εποπτεία μελών Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μυλόπουλος και η κ. Παπαδοπούλου παρέστησαν επίσης στην ημερίδα για τον επετειακό εορτασμό των 15 χρόνων επιτυχούς λειτουργίας αυτού του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, από το οποίο απεφοίτησαν ως τώρα περισσότεροι από 1.000 νέοι επιστήμονες εξειδικευμένοι στα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο