Το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN ( του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ διοργανώνει για 15η συνεχή χρονιά το «NANOTEXNOLOGY 2018», από το Σάββατο 30 Ιουνίου έως το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018, στο ξενοδοχείο «Porto Palace Conference Center», στη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για ένα πολυ-γεγονός, με διεθνείς επιστημονικές, τεχνολογικές και επιχειρηματικές εκδηλώσεις στις Νανοτεχνολογίες, τα Οργανικά Ηλεκτρονικά και τη Νανοϊατρική, το οποίο υποστηρίζεται από το Δίκτυο Έρευνας και Καινοτομίας ΝΑΝΟΝΕΤ, που αριθμεί 570 μέλη-οργανισμούς από όλο τον κόσμο, τον Ελληνικό Σύνδεσμο Εταιρειών HOPE-A, την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ) και άλλους διεθνείς τεχνολογικούς φορείς και Πανεπιστήμια.
Το «NANOTEXNOLOGY 2018» φέρνει κοντά περισσότερους από 1.000 διακεκριμένους επιστήμονες, ερευνητές, εκπροσώπους της βιομηχανίας, εκπροσώπους φορέων χάραξης πολιτικής και την πολιτική ηγεσία από 65 χώρες, για να δημιουργήσουν ερευνητικές και επιχειρηματικές συνεργασίες, να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα αιχμής και να ενισχύσουν την καινοτομία στα πεδία των Νανοτεχνολογιών και Νανοεπιστημών.
Στο πλαίσιο του «NANOTEXNOLOGY 2018», θα πραγματοποιηθούν συνέδρια, θερινά σχολεία και η Διεθνής Έκθεση «NANOTEXNOLOGY EXPO 2018»:
- International Conference on Nanosciences & Nanotechnologies (NN18)
Το διεθνώς αναγνωρισμένο Συνέδριο NN18 αποτελεί την ετήσια συνάντηση των επιστημόνων, ερευνητών, μηχανικών και των εταιρειών που ειδικεύονται και ενδιαφέρονται για τα νέα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα που προκύπτουν από την περιοχή των Ν&Ν και καλύπτουν τα ηλεκτρονικά, την ενέργεια, το περιβάλλον, την υγεία, τις μεταφορές, την ασφάλεια, την εκπαίδευση κ.ά.
- International Symposium on Flexible Organic Electronics (ISFOE18)
Το ISFOE18 είναι ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια διεθνώς στην επιστήμη και την τεχνολογία των εύκαμπτων οργανικών ηλεκτρονικών. Ο σκοπός του ISFOE είναι να φέρει κοντά επιστήμονες και μηχανικούς που ασχολούνται με την έρευνα, την ανάπτυξη και την κατασκευή εύκαμπτων Οργανικών Ηλεκτρονικών με εφαρμογές στην ενέργεια, τον φωτισμό κ.α. και να αναδείξει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.
- International Workshop on 3D Printing, 3D Bioprinting, Digital and Additive Manufacturing (I3D18)
To I3D18 παρουσιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της τρισδιάστατης εκτύπωσης και βιοεκτύπωσης, καθώς και της ψηφιακής και προσθετικής παραγωγής, συγκεντρώνοντας κορυφαίους επιστήμονες και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο διεθνώς, δημιουργώντας έτσι το ιδανικό μέρος για τη διάχυση γνώσης και την εξέλιξη της παραγωγής με τη χρήση των πιο σύγχρονων και καινοτόμων μεθόδων.
- International Summer Schools on «Nanosciences & Nanotechnologies, Organic Electronics & Nanomedicine» (ISSON18)
Το ISSON18 στοχεύει στην εκπαίδευση νέων ερευνητών, αποφοίτων Πανεπιστημίων και στελεχών ερευνητικών και παραγωγικών φορέων στους τομείς των Νανοτεχνολογιών, των Οργανικών Ηλεκτρονικών και της Νανοϊατρικής.
- International Exhibition on Nanotechnologies, Organic Electronics & Nanomedicine «NANOTEXNOLOGY EXPO 2018»
Η Διεθνής Έκθεση «ΝΑΝΟΤΕΧNOLOGY EXPO 2018» προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία συνάντησης με την τεχνολογία και τη βιομηχανία της Νανοτεχνολογίας, με τη συμμετοχή εταιρειών, ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Νανοτεχνολογίας, της Νανοϊατρικής, των Οργανικών Ηλεκτρονικών και των εφαρμογών τους. Οι επισκέπτες θα έρθουν σε επαφή με όλο το φάσμα των τεχνολογιών αιχμής που βασίζονται στις Νανοτεχνολογίες, καθώς και με καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που προκύπτουν από την αξιοποίησή τους.
Κατά τη διάρκεια του «ΝΑΝΟΤΕΧNOLOGY 2018» θα πραγματοποιηθούν Business Forum και Matchmaking Event (B2B) και διάφορα Special Workshops, όπως τα:
• EU Projects on Nanotechnologies and Advanced Materials, for OPVs and Perovskites
• HOPE-A (Hellenic Organic and Printed Electronics Association) – IAPE (Innovation Alliance of Printed Electronics of China) Joint Workshop on Organic Electronics
• New Business Development & Commercialization Workshop
• Workshop on Computational Modeling of Materials & Devices
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: http://www.nanotexnology.com/
Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ
Το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ από την ίδρυσή του, το 1991, αποτελεί Διεθνές Κέντρο Αριστείας και κατευθύνει την Παγκόσμια Έρευνα και Τεχνολογία στον τομέα της Νανοτεχνολογίας και των Οργανικών Ηλεκτρονικών. To Eργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN συντονίζει τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα έργα SmartLine και Cornet, στο πλαίσιο τoυ HORIZON 2020. To SmartLine στοχεύει στην ανάπτυξη του Εργοστασίου του Μέλλοντος στη Θεσσαλονίκη, με την παραγωγή Οργανικών Ηλεκτρονικών Διατάξεων μέσω ευφυών κατασκευαστικών διαδικασιών με μηδενικά ελαττώματα. Το Cornet στοχεύει στη βελτιστοποίηση της παραγωγής Οργανικών Ηλεκτρονικών Διατάξεων, με τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων με αξιόπιστα πρότυπα και ενός Ανοικτού Περιβάλλοντος Καινοτομίας για τη γρήγορη απορρόφηση των αποτελεσμάτων από την παγκόσμια βιομηχανία.