Όλα τα πρόσφατα επιστημονικά ευρήματα σχετικά με τη βιολογία και την καλλιέργεια του φυτού Κρόκου καθώς και τους τρόπους χρήσης των αποξηραμένων στιγμάτων του στα τρόφιμα και στη φαρμακευτική θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του 3ου Διεθνούς Επιστημονικού Συμποσίου, με τίτλο: «3rd International Symposium on Saffron: Forthcoming challenges for cultivation, research and economics», που διοργανώνεται από το Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων του Τμήματος Χημείας του Α.Π.Θ. και την Αν. Καθηγήτρια Μαρία Τσιμίδου, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Οργάνωση Φυτοκομικών Επιστημόνων.
Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως και τις 23 Μαΐου 2009, στον Κρόκο του Νομού Κοζάνης. Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαΐου 2009 και ώρα 16:00, στις εγκαταστάσεις του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, στον Κρόκο Κοζάνης, στο πλαίσιο τοπικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Προέλευση Δελτίου Τύπου
ΑΠΘ